papabubble

職人たちが作り出す宝石

パパブブレの発祥はバルセロナ。伝統のアメ細工の技術を用いるだけではなく、お客様を楽しませるパフォーマンスを取り入れた、いままでにないアート・キャンディ・ショップでいまや全世界で展開されています。

パパブブレのショップは、まるで小さな劇場。毎日、職人が手作りでキャンディを作っている姿を見ることができます。大きな鍋が出てきたら、キャンディ作りのスタートです。色とりどりの甘い液体がボードの上に流され、職人が豪快に練っていきます。練られたかたまりを細長く伸ばし、太さと色の違うキャンディを重ね合わせて、太い1本の棒にします。この時点ではどんな絵柄になるのか、まだわかりません。太い棒状のキャンディを伸ばし、直径1センチ程度の太さに。最後は、職人の鮮やかな手つきでカットされ、宝石のようなキャンディができ上がります。液体から固体へ、鮮やかな変化を遂げて1粒のキャンディができていくのです。

口の中でほろほろと溶けていく食感や、ほんのり香る上品な甘さは日本人に合わせて、厳密に計算されています。 パパブブレがいちばんこだわっているのが「光沢」です。美しい光沢を出すには、季節や気候の変化に合わせ材料の配合や熱を加える時間などに微妙な変化を加えることが重要。繊細な感覚と丁寧な仕事のたまものが、この宝石のようなキャンディを生み出すのです。

The Jewelry The Artisans Make

papabubble was founded in Barcelona. It is not just the traditional candy making. You can see the process of candy making in the store with your eyes, and you won't believe how entertaining it is. This new style art-candy-stores are located in multiple cities in the world.

papabubble is like a small theater.When you step into the store, you can see artisans making candies.When they bring a big pot with full of melted sweetness, it is the sign of start making candies. The artisans pour liquid candy on to a table, and knead it with colors powerfully but yet delicately. Then each colored chunk put together into one big log. At this point, you can not see what picture they are making. The big log will be pulled and change the form to a stick about 1cm in diameter. The final process is cutting. They cut it with practiced hands, and the jewel-like candy is now ready to eat. The liquid hardens itself into the solid matter; it changes dramatically to one piece of candy.

The unique texture of the candy melts in your mouth, and you will smell delicate scent specifically investigated for Japanese tasting. What papabubble cares the most is the shiny surface. To make the beautiful surface, the artisans are trained to adjust to temperature and humidity of each season. Delicate sense and precise work they do make the beautiful jewel like candies.